Υλικά Συνταγής Για 4 άτομα

1½ κιλό αρνίσιο μπούτι ξεκοκαλισμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ψωμί ξερό τριμμένο ή φρυγανιά
60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
3 κουταλιές μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Τοποθετείτε το αρνίσιο μπούτι πάνω σε ένα ξύλο κοπής, το αλείφετε με το ελαιόλαδο και το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά.

Θωρακίζετε το αρνίσιο μπούτι, καλά από όλες τις πλευρές για να πάρει και ωραίο χρώμα από παντού.

Τοποθετείτε το αρνίσιο μπούτι σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 1 ώρα.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το ξερό ψωμί η την φρυγανιά, το λιωμένο βούτυρο, το θυμάρι, την ρίγανη, το δενδρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Όταν το αρνί φτάσει την 1½ ώρα ψησίματος, το αποσύρετε από το φούρνο και το αλείφετε με τις 3 κουταλιές μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι.

Πάνω στην μουστάρδα τοποθετείτε την κρούστα μυρωδικών, πιέζοντας απαλά με το χέρι σας για να σταθεροποιηθεί πάνω στο αρνί.

Ξαναβάζετε το αρνί στον φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.

Όταν το αρνίσιο μπούτι είναι έτοιμο, αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί λίγο πριν το κόψετε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here