Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα μπράουνις
30 γραμμάρια κακάο άγλυκο, σκόνη
45 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια νιφάδες λευκής σοκολάτας
50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
180 γραμμάρια βούτυρο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 μικρό λεμόνι
3 αυγά και 1 κρόκο
150 γραμμάρια λευκή ψιλή ζάχαρη

Για την επικάλυψη
1 στικ βούτυρο 114 γραμμάρια, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
⅓ φλιτζάνι μερέντα
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Για τα μπράουνις
Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ. Βάζετε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει μπαιν-μαρί.

Χτυπάτε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα των αυγών. Κοσκινίζετε το κακάο και το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε προσεκτικά για να αναμειχθούν.

Ρίχνετε τις νιφάδες λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Ελέγχετε με πιρούνι.

Τα μπράουνις πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη αλλά όχι ωμά. Ξαναβάζετε, αν χρειάζεται για 5 λεπτά ακόμη στο φούρνο.

Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλετε και τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Για την επικάλυψη
Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, μερέντα, και φυστικοβούτυρο σε υψηλή σκάλα μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και να χαμηλώνετε την σκάλα του μίξερ για να μην πεταχτεί το μείγμα έξω.

Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας από το ή κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το αλείψετε πάνω από τα μπράουνις. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο σε φέτες.

Πηγή: news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.