Οι πίτες είναι ένα από τα παραδοσιακά φαγητά της χώρας μας και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Όλοι αγαπάμε τις πίτες λόγω της νοστιμιάς του και φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά είδη.

Σήμερα θα σου δώσω μια συνταγή για μια πολύ εύκολη κιμαδοπίτα. Όσο κι αν πιστεύεις ότι μπορεί να είναι δύσκολο μπορεί να την φτιάξει η κάθε νοικοκυρά.

Ακόμα και αν είναι λίγος ο καιρός που ασχολείσαι με την κουζίνα και τη μαγειρική θα σου συνιστούσα να την δοκιμάσεις. Ακολούθησε ακριβώς τις οδηγίες, βάλε όλο σου το μεράκι και θα τους καταπλήξεις όλους με τις ικανότητες σου καθώς θα έχεις δημιουργήσει μια πεντανόστιμη και εύκολη κιμαδόπιτα.

 

Πως θα φτιάξεις εύκολα μια κιμαδόπιτα

 

Υλικά

kimadopita

  • 1 Συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 750 γρμ. Κιμάς μόσχου
  • 250 γρμ. Χοιρινός κιμάς
  • 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 100 γρμ. Βούτυρο
  • 200 γρμ. Σκληρό τυρί τριμμένο
  • 1 μάτσο φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1

kimas

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον μαζί με τον κιμά τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό μέχρι να σπάσει ο κιμάς. Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια (το ξερό και το φρέσκο),λίγο αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και αφήνουμε μέχρι να πιει ο κιμάς όλα του τα υγρά, σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πιει όλα του υγρά αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Βήμα 2

Σε ένα ταψί κανονικών διαστάσεων απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας, αλείφουμε καλά λάδι με ένα πινέλο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με 3 ακόμα φύλλα.

 

Βήμα 3

Αφού έχει κρυώσει η γέμιση προσθέτουμε και τα δύο είδη τυριών και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί προσέχοντας να απλωθεί παντού ομοιόμορφα.

 

Βήμα 4

Στη συνέχεια καλύπτουμε από πάνω τον κιμά με ένα φύλλο το οποίο λαδώνουμε καλά και επαναλαμβάνουμε με ακόμα 3 φύλλα όπως ακριβώς κάναμε και για τον πάτο του ταψιού. Τέλος, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.

 

Βήμα 5

Αφού έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία, χαράσσουμε τα κομμάτια της πίτας, καταβρέχουμε την επιφάνεια με λίγο νερό και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο. Την αφήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 55 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο και να γίνει τραγανό και η πίτα μας είναι έτοιμη. Αν σ’ αρέσουν οι πίτες μπορείς να δεις και συνταγή για εύκολη κολοκυθόπιτα εδώ:Πανεύκολη συνταγή για κολοκυθόπιτα με φέτα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.