Το μυστικό είναι στο κόψιμο. Όσο πιο λεπτές, τόσο πιο τραγανές θα γίνουν.

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 κιλά πατάτες ξεφλουδισμένες

4 κρεμμυδάκια κομμένα κατά μήκος

Χοντρό αλάτι

1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

8 κλωναράκια θυμάρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το λάδι. Αλείφουμε στη συνέχεια ένα ταψί με το μείγμα βουτύρου ενώ με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις πατάτες πολύ λεπτές. Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί και προσθέτουμε ενδιάμεσα τα κρεμμυδάκια. Πασπαλίζουμε με αλάτι και κόκκινο πιπέρι ενώ περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου. Ψήνουμε για 1 ώρα και ένα τέταρτο. Προσθέτουμε το θυμάρι και ψήνουμε για 35 λεπτά ακόμα.


About The Author

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.