Σίγουρα ξέρεις τι πάει να πει power naps (πάουερ ναπς) ή napping. Είναι τα μικρά διαλείμματα που κάνουμε μέσα στην ημέρα για να κοιμηθούμε ένα μισάωρο με μία ώρα. Συνήθως οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε το μεσημέρι μετά τη δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι βάσει της επιστήμης το να παίρνουμε έναν υπνάκο μέσα στη μέρα είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία σου και τον οργανισμό σου.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα σου πει κάποιος ότι ο ύπνος ενδιάμεσα της ημέρας είναι δείγμα τεμπελιάς εξήγησε του τους λόγους που θα πρέπει να κάνεις διαλείμματα για ύπνο. Θα στους παρουσιάσω αναλυτικά και έναν έναν παρακάτω. Αν θες την συμβουλή μου, από προσωπική εμπειρία, θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις. Εμένα με έχει βοηθήσει πολύ.

Πως βοηθά τον οργανισμό σου το napping

Οι πιθανότητες λένε ότι μάλλον το χρειάζεσαι

Είμαι σίγουρη πως η μέρα σου δεν τελειώνει στις 10 το βράδυ οπότε το αργότερο 12 έχεις κοιμηθεί. Σίγουρα θα αργείς να κοιμηθείς και φυσικά κάθε ώρα που χάνεις μετά τα μεσάνυχτα στοιχίζει και στην ποιότητα του ύπνου σου. Ουσιαστικά, η ανάγκη σου για να κοιμηθείς μέσα στην μέρα οφείλεται σε κακό βραδινό ύπνο. Αυτό μπορεί να σημαίνει λίγες ώρες ύπνου, κακός ύπνος-εφιάλτες, ανήσυχος ύπνος. Με το να κοιμηθείς λίγες ώρες το μεσημέρι, ο οργανισμός σου αναπληρώνει τις ώρες που έχασες.

Μπορεί από τη φύση σου να κοιμάσαι ανά χρονικά διαστήματα

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και άτομα που δεν κοιμούνται μονορούφι το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι σπάνε τις ώρες του ύπνου τους σε κομμάτια. Λίγες ώρες το βράδυ, λίγες κάπου μέσα στη μέρα, λίγες το απόγευμα. Μπορεί να μην είναι συνηθισμένο, αλλά συμβαίνει. Το δύσκολο κομμάτι με τα λεγόμενα πολυφασικά άτομα στον ύπνο είναι ότι οι ανάγκες τους για ύπνο δεν συντονίζονται με τα ωράρια εργασίας. Για αυτό καμιά φορά βλέπεις κάποιον που είναι μόνιμα κουρασμένος.

Ένας καλός υπνάκος βοηθά στο να είσαι πιο αποδοτική

Πολύ σημαντικός λόγος και όταν φτάνει σε σημεία να μην μπορείς να επεξεργαστείς άλλες πληροφορίες πρέπει να το δοκιμάσεις. Όταν κοιμάσαι ανανεώνονται τα εγκεφαλικά σου κύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι με το που θα ξυπνήσεις, ο εγκέφαλος θα έχει γεμίσει μπαταρίες και θα μπορέσει να αντιμετωπίσει προβλήματα πολύ καλύτερα και φυσικά να είναι και πιο αποδοτικός από ότι πριν. Για αυτό δίχως δεύτερη σκέψη όταν κουραστεί το μυαλό, ένας μίνι ύπνος θα βοηθήσει!

Έχει συναίσθηση όταν ονειρεύεσαι

Κατά τη διάρκεια του ύπνου μας έχουμε τις καλύτερες ιδέες συνήθως. Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές μέχρι να ξυπνήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε το όνειρο, το έχουμε ξεχάσει. Παίρνοντας χρόνο και κάνοντας power naps μέσα στη μέρα σου, αναπτύσσεις την ικανότητα σου να έχεις συναίσθηση του ότι ονειρεύεσαι, ενώ ονειρεύεσαι. Καθώς συμβαίνει αυτό, όταν ξυπνήσεις θα σου είναι πολύ εύκολο να θυμηθείς τι είδες και τι ιδέα σου ήρθε. Άλλωστε στον ύπνο μας δίνουμε λύσεις στις βαθύτερες μας ανησυχίες και προβλήματα τις περισσότερες φορές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.