Όλα τα παιδιά είναι έξυπνα, παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά που από μικρά δείχνουν μια παραπάνω ευφυΐα σε σχέση με τους συνομήλικους τους. Είναι τα παιδιά που συχνά χαρακτηρίζουμε χαρισματικά. Πως όμως θα καταλάβεις αν και το δικό σου παιδί ανήκει σε αυτή την κατηγορία;

Ως γονιοί φυσικά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το παιδί μας είναι το πιο έξυπνο και είναι ιδιαίτερο- η κουκουβάγια το κουκουβαγάκι της φάση. Για να σε διευκολύνω σε αυτή την αναζήτηση, υπάρχουν 5 σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σου είναι όντως πιο χαρισματικό από τα άλλα. Πάμε να δούμε τις συνήθεις και συμπεριφορές ενός τέτοιου παιδιού.

Πως να καταλάβεις ότι το παιδί σου είναι χαρισματικό

Έχει μια παραπάνω περιέργεια

Όλα τα παιδιά είναι περίεργα από τη φύση τους. Θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο, να μάθουν πως λειτουργούν τα πάντα. Ένα χαρισματικό παιδί όμως θα ασχοληθεί με πρότζεκτ. Δε θα του φτάνει μόνο να μάθει τη λειτουργία των πραγμάτων, θα θέλει και να τα βιώσει έτσι ώστε να τα κατανοεί πλήρως. Και θα τα καταφέρει με μεγάλη επιτυχία.

Υπάρχουν έντονες διακυμάνσεις στη διάθεση του

Αυτό είναι γενικότερα ένα χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπων με υψηλό δείκτη ευφυΐας. Οι διακυμάνσεις στη διάθεση οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι σχεδόν ποτέ δεν νιώθουν πλήρη ικανοποίηση. Με το που κατακτούν τον έναν στόχο, λαμβάνουν ικανοποίηση και μετά από λίγο υπάρχει ανησυχία για το επόμενο.

Μαθαίνει πολύ γρήγορα

Ναι σίγουρα θα περιμένεις ένα παιδί που να τα καταφέρνει εκπληκτικά καλά- και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα-με τις θετικές επιστήμες. Όμως, ένα χαρισματικό παιδί θα αναπτύξει πολύ γρήγορα το λεξιλόγιο του. Θα χρησιμοποιεί και θα αντιλαμβάνεται πλήρως το νόημα ακόμα και των πιο σύνθετων λέξεων.

Πιθανώς να έχουν έπαρση στη μουσική

Ένα ακόμα γνωστό χαρακτηριστικό των χαρισματικών παιδιών και ενηλίκων είναι η έφεση τους στις μουσικές τέχνες. Από μικρά θα δείξουν την μοναδική ικανότητα να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο ή να συνθέσουν ένα έργο. Τα λεγόμενα παιδιά θαύματα που συναντάμε σε παραστάσεις και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας.

Απολαμβάνουν ώρες μοναξιάς

Τα χαρισματικά παιδιά συχνά ζητούν χρόνο για να είναι απόλυτα μόνα τους. Μερικές φορές η αδιαφορία τους να κάνουν φίλους χαρακτηρίζεται ως “το παιδί είναι αντικοινωνικό”. Παρόλα αυτά την στιγμή που θέλει να μείνει μόνο είναι γιατί επεξεργάζεται ένα σωρό σκέψεις και πληροφορίες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παρατήσεις το παιδί με την δικαιολογία ότι θέλει χρόνο να σκεφτεί. Τα παιδιά χρειάζονται συνεχώς νέα ερεθίσματα. Αν το παιδί σου είναι χαρισματικό, πίστεψε με θα καταλαβαίνεις της στιγμές που θα θέλει να μείνει μόνο του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.