Τα παιδιά έχουν το σχολείο, τα αγγλικά και συχνά θέλουν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους κάποια από τις εξωσχολικές δραστηριότητες που υπάρχουν κοντά τους. Θα σου δείξω ποιες είναι οι πιο διαδεδομένες και τα οφέλη αυτών για να επιλέξετε μαζί αυτή που ταιριάζει περισσότερο στο χαρακτήρα του.

Από κολύμβηση και χορό, μέχρι τη μουσική το σκάκι, τη πληροφορική και τη ρομποτική όλα είναι εδώ για να σου δώσουν ιδέες, να δεις τα οφέλη και της κάθε μίας δραστηριότητας και να διαλέξετε μαζί την κατάλληλη.

7 Μοναδικές εξωσχολικές δραστηριότητες για παιδιά!

1. Κολύμβηση

κολυμβηση για παιδια

Η κολύμβηση είναι ιδανικό ατομικό άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα και γεμίζει με αυτοπεποίθηση το παιδί όσον αφορά τη σχέση του με του υγρό στοιχείο. Ιδανικό για ηλικίες 5+, αποτελεί αγαπημένη εξωσχολική δραστηριότητα για χιλιάδες παιδιά.

2. Σκάκι

παιδι παιζει σκακι

Η ενασχόληση με το σκάκι, βοηθάει το παιδί να αναπτύξει τις νοητικές του ικανότητες, τη εξάσκηση της μνήμης του και την προσοχή στο παιχνίδι χωρίς να αποσπάται. όλα αυτά μαζί με την ευγενική άμιλλα και την υπομονή έρχονται να εντάξουν το σκάκι σε μια από τις αγαπημένες ενασχολήσεις για παιδιά.

3. Μουσική

μουσικη με παιδια

Σε μια σχολή μουσικής, το παιδί μαθαίνει μουσικά όργανα, ορθοφωνία, καλλιφωνία, την συνεργασία με τους άλλους και την δημιουργική ενασχόληση με μεγάλους και παιδιά. Υπέροχη δραστηριότητα για παιδιά από 3+.

4. Χορός

παιδια κανουν χορο

Ο χορός είναι ένας τέλειος τρόπος εκγύμνασης και διασκέδασης για κάθε παιδί. Σίγουρα από τις πιο διαδεδομένες εξωσχολικές δραστηριότητες, είτε είναι παραδοσιακοί χοροί, είτε μπαλέτο είτε μοντέρνο, όλα είναι υπέροχοι και άκρως ευεργετικοί αφού βοηθούν το παιδί να συνεργάζεται και να έχει υπομονή και επιμονή.

5. Ρομποτική

ρομποτικη με παιδια

Η ρομποτική τα τελευταία χρόνια είναι ένας κλάδος που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους και έτσι μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για μικρά και μεγάλα παιδιά. Εξασκούν τη μνήμη, έχουν υπομονή, βάζουν τη φαντασία τους να δουλέψει χωρίς όρια και δημιουργούν ρομποτικές μηχανές μόνα τους, κάνοντας τα να νιώθουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

6. Πληροφορική

πληροφορικη για παιδια

Όσον αφορά τη πληροφορική, τα μικρά παιδιά μπορούν να μάθουν πως να χρησιμοποιούν τα office και τα πιο μεγάλα εξοικειώνονται με γλώσσες προγραμματισμού, software και hardware. Ανάλογα την ηλικιακή ομάδα του παιδιού, τα οφέλη είναι πολλαπλά αφού πλέον όλοι μας λίγο πολύ πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά όσον αφορά τους υπολογιστές, για τη δουλειά, το σχολείο αλλά και την προσωπική μας ζωή.

7. Τένις

παιδια τενις

Το τένις είναι ένα φοβερό άθλημα, με επίκεντρο την ευγενής άμιλλα μεταξύ των παικτών, την εκμάθηση της επιμονής μέχρι το παιδί να μάθει τη σωστή τεχνική αλλά και την υπομονής σε ένα παιχνίδι και της συνεργασίας με τους προπονητές αλλά και τους συμπαίκτες του.

Όλες αυτές οι εξωσχολικές δραστηριότητες είναι ιδανικές για τα παιδιά, αφού τα οφέλη είναι πολλά και η κοινωνικοποίηση, η συνεργασία και η ευγενής άμιλλα είναι χαρακτηριστικά που θέλουμε τα παιδιά του μέλλοντος να έχουν.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.