Αν έχεις συνηθίσει να τρως τα νύχια σου, καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις γιατί εκτός από αισθητικούς λόγους ενέχουν κίνδυνοι και για την υγεία σου. Τα μικρόβια και οι μολύνσεις παραμονεύουν με το κατά τα άλλα αθώο δάγκωμα από τα δόντια σου και μπορεί αν οδηγήσει σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Το κύριο αίτιο της ονυχοφαγίας είναι οι στρεσογόνες καταστάσεις. Για αυτό την επόμενη φορά που θα αγχωθείς απόφυγε να δαγκώσεις τα νύχια σου. αντ’αυτού προσπάθησε να διοχετεύσεις κάπου αλλού την ενέργειά σου. Περπάτησε, δες κάτι στο κινητό ή μίλα με φίλους σου.

Για ποιους λόγους δεν πρέπει να τρως τα νύχια σου!

1) Μόλυνση

Το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να επιφέρει μολύνσεις, αφού αφήνεις εκτεθειμένο μέρος του δέρματος του δαχτύλου σου. Έτσι μπορεί να μολυνθεί από τυχόν βακτήρια ή μικρόβια που βρίσκονται στο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα ή και το νύχι σου να αλλάξει χρώμα και να δείχνει άρρωστο.

2) Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα μπορούν εύκολα να μεταδοθούν σε μέρη υγρά όπως πισίνες και αρκεί η επαφή του δέρματος. Έτσι αν συνηθίζεις να τρως τα νύχια σου μπορεί πολύ εύκολα να νοσήσεις. Αν όμως αποφύγεις αυτή τη συνήθεια και πλένεις τακτικά τα χέρια σου, τότε μπορείς να αποφύγεις τα κολλήσεις αυτήν την ασθένεια.

3) Έρπης

Ο έρπης των χειλιών είναι κάτι που μπορείς πολύ εύκολα να κολλήσεις από κάποιον άλλο ή να μεταδόσεις εσύ το μικρόβιο σε άλλους ή ακόμα και σε άλλο μέρος του σώματός σου. Έτσι αν έχεις έρπη στα χείλη και δαγκώνεις τα νύχια σου, μπορεί να μεταδόσεις τον ιό στα χέρια σου η σε άλλους.

4) Φλεγμονή

Μια φλεγμονή στα χέρια, μπορεί να δημιουργηθεί από δάγκωμα νυχιών ή αν βγάζεις τα πετσάκια σου συχνά χωρίς να βάζεις οινόπνευμα μετά. Η φλεγμονή συνοδεύεται από κοκκινίλα και πόνο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου και να απλώνει betadine ή οινόπνευμα στα πετσάκια που βγάζεις.

5) Μύκητες

Οι μύκητες των νυχιών είναι ένα πολυ συχνό φαινόμενο που συμβαίνει κυρίως στα δάχτυλα των ποδιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να κολλήσεις και στα νύχια των χεριών σου. Ειδικά αν έχεις στα πόδια, απόφυγε να τρως τα νύχια των χεριών σου γιατί και μόνο η επαφή και το πλύσιμο μπορεί να επιφέρει μόλυνση σε όλα τα νύχια ακόμα και δεν διακρίνεται εύκολα αυτό. Οι μύκητες θέλουν πολύ χρόνο και υπομονή για να εξαλειφθούν.

6) Είσφρηση νυχιού

Η είσφρηση νυχιού είναι ενοχλητική και επίπονη. ΑΝ τρως τα νύχια σου, αυξάνεις κατά πολύ τις πιθανότητες να συμβεί και σε εσένα με δυσάρεστα αποτελέσματα αφού μπορεί να οδηγήσει και σε σοβαρότερες  μολύνσεις.

7) Αισθητικό αποτέλεσμα

Αν δεν σου αρκούν τα παραπάνω, να σου πω και πως το αισθητικό αποτέλεσμα προστίθεται στα κατά του να τρως τα νύχια σου, αφού σίγουρα φαίνονται άσχημα και κακοδιατηρημένα.

Το δάγκωμσ των νυχιών είναι ενοχλητικό και πάνω από όλα βλαβερό για την υγεία σου. Αφού έμαθες για ποιους λόγους δεν πρέπει να το κάνεις, προσπάθησε να το βγάλεις από την καθημερινότητά σου και θα δεις πως τα νύχια σου θα δείχνουν πιο υγιή και όμορφα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.