Το ανθρώπινο σώμα έχει αντοχή και μηχανισμούς που αμύνονται στους ιούς και τα βακτήρια. Αρκετές φορές η άμυνα του οργανισμού στρέφεται ακόμα και κατά του ίδιου του οργανισμού. Άλλες φορές στρέφεται ενάντια σε πράγματα που κανονικά δεν μας βλάπτουν όπως είναι η γύρη, η σκόνη ή το τρίχωμα ζώων δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε αλλεργία!

Οι αλλεργίες λοιπόν συμβαίνουν όταν το ανοσοποιητικό αντιδρά υπερβολικά σε μία ουσία και δημιουργεί αντισώματα που προκαλούν το συνάχι, τα πρησμένα μάτια, το φτέρνισμα και γενικά όλα τα συμπτώματα της αλλεργίας!

Τρόποι για να αντιμετωπίσεις την αλλεργία!

Πάρε τα αντισταμινικά σου νωρίτερα

Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν αντισταμινικά μόλις ξεκινά η αλλεργία να προκαλεί προβλήματα. Αρκετοί αλλεργιολόγοι προτείνουν να παίρνουμε τα αντισταμινικά μας δύο εβδομάδες πριν την εποχή που ξεκινά η αλλεργία. Έτσι είτε τα συμπτώματα θα είναι λίγα και ασήμαντα είτε δεν θα εμφανιστούν καθόλου.

Χρησιμοποίησε ένα σπρέι για την μύτη

Όταν από την αλλεργία έχεις συνάχι και μπούκωμα, είναι καλό να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό σπρέι για απόφραξη μαζί με τα αντισταμινικά σου. Έτσι θα διευκολύνει το ένα φάρμακο το άλλο και δεν θα έχεις αυτή την ανυπόφορη κατάσταση να σε ταλαιπωρεί.

Μάθε ακριβώς τι προκαλεί τις αλλεργίες σου

Μπορεί ένα υλικό με το οποίο ντύνεσαι, βάφεσαι, πλένεσαι κτλ. να προκαλεί την αλλεργία σου. Ο καλύτερος τρόπος να την αντιμετωπίσεις είναι να ξέρεις τι την προκαλεί! Κάνε ένα αλλεργικό τεστ επειγόντως αν βλέπεις ότι χειροτερεύει η κατάσταση και ανάλογα τα αποτελέσματα απέφυγε οτιδήποτε περιέχει τις ουσίες που σου φέρνουν αλλεργίες!

Προτίμησε υποαλλεργικά προϊόντα

Τα περισσότερα καλλυντικά είναι υποαλλεργικά, αλλά θα πρέπει να προμηθευτείς υποαλλεργικά μαξιλάρια και να αποφύγεις οτιδήποτε περιέχει κάτι που μπορεί να σε πειράξει.

Αγόρασε έναν ιονιστή

Είναι χρήσιμο να υπάρχει ένας ιονιστής στο σπίτι όλο το χρόνο. Ειδικά όμως όταν υποφέρεις από αλλεργία, ένας ιονιστής στο δωμάτιο σου θα φιλτράρει και θα καθαρίσει τον αέρα και έτσι η σκόνη και η γύρη δεν θα σε πειράζουν.

Καθάριζε το σπίτι συχνότερα

Κάποιες δουλειές όπως το ξεσκόνισμα και το σκούπισμα, όταν οι αλλεργίες μας χτυπάνε κόκκινο, πρέπει να γίνονται πιο τακτικά. Η ηλεκτρική σκούπα θα είναι πολύτιμος σύμμαχος σου στο καθάρισμα και σίγουρα θα δεις διαφορά στα συμπτώματα σου.

Ανάπνευσε ελεύθερα με αλατόνερο

Υπάρχουν αποσυμφορητικά με αλατόνερο στο φαρμακείο και βοηθούν να μην βουλώσει η μύτη μας. Επίσης μπορούν να απομακρύνουν σκόνη και άλλα σωματίδια που μπορεί να συσσωρεύονται στη μύτη.

Κάνε “εμβόλια” για την αλλεργία

Υπάρχουν θεραπείες, πέρα από τα αντισταμινικά, με ενέσεις που βοηθούν το ανοσοποιητικό να συνηθίσει την ουσία που προκαλεί την αντίδραση του. Οι ενέσεις αυτές λειτουργούν σαν εμβόλια. Οι θεραπείες κρατούν καιρό και ο στόχος είναι να υπάρξει βελτίωση ακόμα και μετά το τέλος της θεραπείας. Συνήθως αυτή η λύση είναι για σοβαρές περιπτώσεις αλλεργίας ή για ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και η ζωή τους θα κινδυνέψει από μία αλλεργική αντίδραση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.