Α φράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού!! Ζεστές ή Κρύες, όπως και να τις φας είναι φανταστικές!

Δοκιμάστε την συνταγή και θα μας δοξάζετε…  Οι πιο Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες που δοκιμάσατε.

Η παρέα για το καφεδάκι μας κι όχι μόνο, θα σας ενθουσιάσουν η γεύση τους.   Στο πρωινό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα, με μερέντα, όπως και να φαγωθούν είναι φανταστικές…

Τρώγονται επίσης, φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά.

Υλικά:

1 ποτήρι γιαούρτι
3 κουταλάκια μπέκιν
2 αυγά

1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.

Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.

 

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!
Τρώγονται ζεστές ή κρύες… zzcook.blogspot.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.