Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 1/2 κιλό ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
χυμός ενός λεμονιού
1 κιλό καρότα
3 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Με ένα λεπτό μαχαιράκι καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε λωρίδες. Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό 3-4 φορές.

Κάθε φορά τα ζεματάμε για 8-10 λεπτά, τα σουρώνουμε και ζεσταίνουμε άλλο νερό. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε τέταρτα και καθαρίζουμε τα άσπρα μέρη.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα καρότα, τα πορτοκάλια και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα ξυλάκια της κανέλας.

Αφήνουμε να σταθούν τα υλικά 1-1 1/2 ώρα, μέχρι να βραχεί η ζάχαρη.

Βράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά, έως ότου δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ανακινούμε την κατσαρόλα.

Αδειάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε πολύ καλά με τα καπάκια τους, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε σε αυτή τη θέση, μέχρι να κρυώσουν.

Συνοδεύετε με νηστίσιμες τηγανίτες!

Πηγή: news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.