• Γράφει η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΟΥ

Με πολύ λίγα έξοδα μπορείς να φτιάξεις αμέτρητες φουρνιές, χωρίς αβγά, βούτυρο και γάλα. Ιδανικά για βουτήματα στο καφέ μας ή στο γάλα των παιδιών.

Ταιριάζουν με χυμούς και ροφήματα. Διατηρούνται αρκετές μέρες σε κλειστό τάπερ.

Υλικά

300 ml λάδι

300 γρ. ζάχαρη

200 ml λευκό κρασί

100 ml χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα, από 1 πορτοκάλι

1 κ. γλ. σόδα

1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1.200 γρ. αλεύρι

Μαύρο ή λευκό σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  180° C. Ρίχνουμε σε λεκάνη το λάδι, τη ζάχαρη, το κρασί. Αραιώνουμε τη σόδα μέσα στο πορτοκάλι και τα ρίχνουμε και αυτά στη λεκάνη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφικτή. Πλάθουμε με τα χέρια και δίνουμε διάφορα σχήματα, τα κυλάμε σε σουσάμι μαύρο ή λευκό, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

πηγή: eleftheriaonline.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.