Take a fresh look at your lifestyle.

Πως να φτιάξεις μια πεντανόστιμη βελουτέ κολοκυθόσουπα!

0 134

Μμμ, μυρίζεις το φθινόπωρο που πλανιέται στον άερα; Ο Οκτώβρης μας χαρίζει ακόμα ηλιόλουστες, ζεστές ημέρες, μα το φθινόπωρο είναι κάπου εδώ τριγύρω και θα κάνει σύντομα αισθητή την παρουσία του. Έχει κάτι ρε παιδί μου αυτήν η εποχή! Ειδικά όταν πιάνουν τα πρώτα κρύα και όλα βάφονται με λίγο περισσότερο κόκκινο και πορτοκαλί εκεί έξω, το μόνο που θες είναι να γυρίσεις σπίτι από τη δουλειά, να φτιάξεις μία cosy ατμόσφαιρα και να δεις ταινία ή να διαβάσεις ένα βιβλίο, αγκαλιά με ένα μπολ pumpkin soup (ελληνιστί κολοκυθόσουπα)!

Λάτρης της βελουτέ κολοκυθόσουπας, έχω δοκιμάσει διάφορες παραλλαγές της κι εδώ θα σου προτείνω μία από αυτές. Αν βάλεις τα βασικά υλικά, μετά -φαντασία να έχεις- μπορείς να κάνεις διάφορες προσθήκες ή αν δε σου αρέσει κάτι, μπορείς να το παραλείψεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκια κολοκύθα (αφού την κόψεις και ξεφλουδίσεις) ή να την αγοράσεις έτοιμη ξεφλουδισμένη. Για πάμε, λοιπόν, να φτιάξουμε την πεντανόστιμη (και χορτοφαγική) κρεμώδη κολοκυθόσουπα!

Πώς να φτιάξεις βελουτέ pumkin soup!

τραπέζι με κολοκυθόσουπα

Υλικά που θα χρειαστείς για 4 μερίδες: 

  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (ή λάδι καρύδας)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. γλ. θυμάρι
  • 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι/πιπέρι κατά βούληση
  • 1 συσκευασία κρέμα καρύδας (δεν είναι απαραίτητη)

Επί το έργον:

μπολ με κολοκυθόσουπακολοκυθόσουπα με ψωμί

1. Σοτάρουμε στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ.

2. Προσθέτουμε το θυμάρι και το πιπέρι καγιέν μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

3. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας (αν βάλουμε), ζωμό λαχανικών (που μπορείς να φτιάξεις και εσύ) και την κολοκύθα και αφήνουμε να βράσουν.

4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά – μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

5. Με ένα ραβδομπλέντερ (μπλέντερ χειρός) – αν δεν έχουμε μεταφέρουμε το μείγμα σε κανονικό μπλέντερ- αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει βελουτέ η σούπα μας.

6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

πορτοκαλί κολοκύθες

Σερβίρουμε! Εδώ σου έχω επιλογές για toppings: πάπρικα, κολοκυθόσποροι, τριμμένοι ξηροί καρποί, κρουτόν, ντακάκια χαρουπιού (αγαπημένα), έξτρα κρέμα καρύδας (αν τρως γαλακτοκομικά λίγο γιαούρτι ή τρίψε λίγη φέτα), ή ότι άλλο σου κάνει κέφι!

κολοκυθόσουπα με ηλιόσπορους

Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ περιμένω πώς και πώς να πέσει λίγο ακόμη η θερμοκρασία και να χουχουλιάσω παρέα με μια ζεστή φθινοπωρινή κολοκυθένια σούπα!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.