Είναι γνωστό ότι το denim χάνει την φόρμα και την απόχρωσή του από τις συχνές πλύσεις.

Πολλοί ειδικοί του denim προτείνουν να περιορίζουμε το πόσο συχνά πλένουμε τα jean παντελόνια μας γιατί, πέρα από το νερό και το απορρυπαντικό, ακόμα και το τέντωμα του απλώματος και του σιδερώματος καταστρέφει τις ίνες του υλικού τους. Και αυτό που συμβουλεύουν –αν δεν θες να το βάζεις συνέχεια στο πλυντήριο- είναι είναι άκρως πρωτότυπο και ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα ο Jac Cameron, καλλιτεχνικός διευθυντής και συνιδρυτής του αμερικάνικου denim brand ΑΥR, έχει μια πολύ «έξυπνη» αντιπρόταση απέναντι στις συχνές πλύσεις. «Μπορείς να βάλεις το jean σου σε μια πλαστική σακούλα και να το αποθηκεύεις στο ψυγείο, και πιο συγκεκριμένα στην κατάψυξη.»

Ο Cameron εξηγεί: «Το πλεονέκτημα του καταψύκτη είναι ότι διατηρεί την ομορφιά των χρωμάτων και της γραμμής του, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφει αποτελεσματικά τα βακτηρίδια που αναπτύσσονται πάνω στο ύφασμά του μέσω της ψύξης και της χαμηλής θερμοκρασίας.» Αν τώρα έχεις εντοπίσει τοπικά κάποιο λεκέ τον καθαρίζεις με σφουγγαράκι και απορρυπαντικό ρούχων τρίβοντάς το ελαφρά. Και μετά το βάζεις στην κατάψυξη… «Αυτός ο τρόπος καθαρίσματος δεν είναι απαραίτητα λειτουργικός για όλους,» λέει ο Jac, «αλλά για εμένα λειτουργεί και είναι ο προτιμότερος τρόπος μου για να καθαρίσω τα jeans μου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.