Ένας πατέρας πηγαίνει με το γιο του για ψάρεμα νωρίς το πρωί, και εντοπίζει ένα ασυνήθιστα μεγάλο λευκό αντικείμενο στη θάλασσα. Όταν κατευθύνονται προς αυτό για να το ελέγξουν, σοκάρονται από αυτό που βρίσκουν.

Η ακτή της Αυστραλίας είναι εκπληκτικά όμορφη. Το surfing, το κολύμπι, η βαρκάδα και το ψάρεμα είναι τα αγαπημένα χόμπι των Αυστραλών, και όχι άδικα. Και φυσικά, η θάλασσα είναι γεμάτη με πολλά είδη ζώων που ζουν κρυμμένα στα βάθη της, έτσι ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να βρούμε μέσα της.

 

Ψαράδες ανακάλυψαν τεράστια νεκρή φάλαινα που είχε φουσκώσει επειδή το στομάχι της ήταν γεμάτο καύσιμα - Εικόνα 1

Ψαράδες ανακάλυψαν τεράστια νεκρή φάλαινα που είχε φουσκώσει επειδή το στομάχι της ήταν γεμάτο καύσιμα - Εικόνα 2©Pixabay | Pexels

Ο Mark Watkins, ο οποίος είναι κάτοικος του  Bunbury, και ο πατέρας του πήγαν για να ψαρέψουν και ήταν περίπου 25 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Bunbury όταν είδαν είδαν κάτι ασυνήθιστο – ένα τεράστιο λευκό αντικείμενο να επιπλέει στην επιφάνεια και αποφάσισαν να το ερευνήσουν.

Αρχικά, ο Mark σκέφτηκε ότι ήταν ένα σκάφος που είχε ανατραπεί, αλλά καθώς πλησίαζε, σκέφτηκε πως ίσως ήταν αερόστατο. Όταν έφτασαν τελικά αρκετά κοντά, όμως, ο Mark είδε τι ήταν το περίεργο αντικείμενο.

Ψαράδες ανακάλυψαν τεράστια νεκρή φάλαινα που είχε φουσκώσει επειδή το στομάχι της ήταν γεμάτο καύσιμα - Εικόνα 3©Facebook | Bunbury and Districts Power Boat Club/Fishing Club

“Όταν πλησιάσαμε συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να είναι μια νεκρή φάλαινα εξαιτίας της οσμής”, είπε στο West Australian. “Το στομάχι της ήταν γεμάτο με καύσιμα, γι’ αυτό ήταν φουσκωμένη.”

Ο Mark ψαρεύει από την ηλικία των 15 ετών και αυτή ήταν η πρώτη φορά που είδε φάλαινα σ’ αυτήν την κατάσταση. Τράβηξε μια φωτογραφία της και τη δημοσίευσε στην ομάδα του Bunbury στο Facebook και στο Districts Power Boat Club / Fishing Club.

Την επόμενη μέρα, ένας άλλος βαρκάρης, ο Corey Donohoe, μοιράστηκε μια άλλη φωτογραφία με μια νεκρή φάλαινα στην ίδια ανάρτηση στο Facebook.

Ψαράδες ανακάλυψαν τεράστια νεκρή φάλαινα που είχε φουσκώσει επειδή το στομάχι της ήταν γεμάτο καύσιμα - Εικόνα 4©Facebook | Corey Donohoe

Ο Mark του απάντησε: “Αν ήταν νότια του Bunbury, ίσως είναι η ίδια.”

Η συγκεκριμένη εμπειρία είναι απ’ αυτές που ο Mark δε πρόκειται να ξεχάσει, τουλάχιστον όχι σύντομα.

Ψαράδες ανακάλυψαν τεράστια νεκρή φάλαινα που είχε φουσκώσει επειδή το στομάχι της ήταν γεμάτο καύσιμα - Εικόνα 5©Facebook |‎ Mark Watkins

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.