Τι είναι το marula oil; Είναι αυτό που χρειάζεσαι για το πρόσωπο, το δέρμα, τα νύχια, τα μαλλιά. Είναι το συστατικό που πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου. 

Τι είναι το marula oil; Προέρχεται από ένα δέντρο απ’ τη Νότια Αφρική που θα γίνει το βασικό σου “όπλο”, ο βασικός σου σύμμαχος για τις ρυτίδες και όχι μόνο.

Μπορεί να έχεις και άλλα έλαια στο σπίτι, αλλά το συγκεκριμένο θα το λατρέψεις γιατί είναι ένα προϊόν για όλα. Στην κυριολεξία μπορείς να το χρησιμοποιήσεις από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Ποια είναι τα οφέλη του marula oil;

Το marula oil κάνει τη διαφορά στη ρουτίνα ομορφιάς και γι’ αυτό υπάρχουν αρκετοί λόγοι.  Ως συστατικό χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα καλλυντικών προϊόντων, ενώ μπορείς να το αγοράσεις και ως αιθέριο έλαιο.

Ποια είναι τα οφέλη του;

Πρόκειται για ένα ελαφρύ και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά έλαιο, ελαφρώς κίτρινο με μια ελαφριά μυρωδιά, απορροφάται γρήγορα και περιέχει λιπαρά οξέα που έχουν ιδιότητες ενυδάτωσης.

Τα αμινοξέα που βρίσκονται στο συγκεκριμένο έλαιο (L-αργινίνη και γλουταμινικό οξύ) βοηθούν στην αποκατάσταση της ενυδάτωσης και έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, γι ‘αυτό βρίσκονται σε τόσα πολλά προϊόντα ομορφιάς.

Πολύ περισσότερο, περιέχει βιταμίνες C και E που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μπορούν να αποτρέψουν τις βλάβες του δέρματος που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και τη ρύπανση.

Και το καλύτερο; Είναι multitasker. Δηλαδή, απ’ τη μια ενυδατώνει το δέρμα, απ’την άλλη το προστατεύει από τις ακτίνες του ήλιου, μειώνει τις κηλίδες ενώ κάνει μαλακές τις άκρες των μαλλιών σου. Απορροφάται γρήγορα, είναι ελαφρύ και είναι το έλαιο που θέλεις στο νεσεσέρ σου.

τι είναι το marula oil

Photo: unsplash/Branislav Belko

Αργανέλαιο ή marula;

Με τόσα έλαια που διαρκώς βγαίνουν στην επιφάνεια, ίσως να αναρωτιέσαι ποιο είναι το καλύτερο. Αυτό εξαρτάται από τον τύπο δέρματος/μαλλιών.

Το αργανέλαιο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α βοηθά στη ρύθμιση της λιπαρότητας του δέρματος κι επομένως θα πρέπει να το προτιμήσεις αν και το δικό σου δέρμα είναι λιπαρό.

Αλλά αν έχεις ξηρό δέρμα ή ψάχνεις για ένα προϊόν ομορφιάς που να περιέχει βιταμίνη C, το marula oil είναι σίγουρα αυτό που χρειάζεσαι.

Πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο;

Η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή. Τα έλαια για το πρόσωπο θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στην skincare ρουτίνα, καθώς οι ενυδατικές κρέμες και οι οροί δεν μπορούν να διεισδύσουν στην επιδερμίδα εάν έχει καλυφθεί πρώτα από λάδι.

Έτσι, αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου, αφού βάλεις το toner, την ενυδατική σου ή όποια άλλη κρέμα χρησιμοποιήσεις, βάλε δύο με τρεις σταγόνες marula oil στα δάκτυλα σου και άπλωσέ τις απαλά στο πρόσωπό σου, χωρίς τρίψιμο αλλά με ταμποναριστές κινήσεις.

τι είναι το marula oil

Pexels

Να σημειωθεί πως οι αντιμικροβιακές ιδιότητές του μπορεί να είναι αποτελεσματικές ενάντια στα βακτηρίδια που προκαλούν σπυριά και μαύρα στίγματα.

Αν απ’ την άλλη, θέλεις να το προσθέσεις στα μαλλιά σου για να είναι πιο μαλακά και λαμπερά, τότε μπορείς μετά το λούσιμο να βάλεις δύο περίπου σταγόνες στις άκρες για να τις ενυδατώσεις.

Photo: unsplash/Kelly Sikkema
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.