Τι ψάχνουν κατά κύριο λόγο οι γυναίκες στις σελίδες γνωριμιών στο internet:

Τόσα και τόσα ονόματα σελίδων και εφαρμογών γνωριμίας υπάρχουν διαθέσιμα αυτή τη στιγμή. Και κάποια θα σας είναι σίγουρα γνώριμα, όλα όμως έχουν χιλιάδες χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Tinder, Blendr, Bumble, Grindr και πολλά ακόμα, διεθνή ή και πιο εξειδικευμένα ανά χώρα, υποδέχονται κάθε μέρα εκατομμύρια ανθρώπους που ψάχνουν «αυτό το κάτι που θέλουν». Το να βρείτε μια εφαρμογή γνωριμίας σίγουρα δεν είναι το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά την εύρεση και την εγγραφή σε αυτά. Για τους άνδρες τα πράγματα είναι συνήθως πιο εύκολα καθώς τα app τις περισσότερες φορές τους είναι χρήσιμα για να γεμίσουν το κρεβάτι τους με εύκολο σεξ. Για τις γυναίκες όμως; 

Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται. Οι γυναίκες, χωρίς να λέμε πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, τείνουν να ψάχνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα από ότι οι άνδρες σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Πάμε να δούμε παρακάτω μια λίστα από αυτά που πολλές γυναίκες άλλοτε συζητούν ανοικτά και άλλοτε όχι, σχετικά πάντα με την παρουσία τους στις σελίδες γνωριμιών. 

Τα φαινόμενα απατούν

Η οθόνη και ο υπολογιστής προσφέρουν ασφάλεια και άνεση. Τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Και αναφερόμαστε φυσικά στο γεγονός πως αρκετοί άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα εντελώς διαφορετικοί από  αυτό που φαίνεται στην πρώτη γνωριμία. Πόσες κοπέλες δεν έχουν γνωρίσει κάποιον σε ένα μπαρ, σε ένα κλαμπ, στην παραλία ή ακόμα και σε φιλικό κύκλο, ο οποίος αποδείχτηκε εντελώς διαφορετικός στο δεύτερο ραντεβού και γενικά στο πέρασμα του χρόνου; Πόσες γυναίκες δε νιώθουν πως έχουν ξεγελαστεί από την πρώτη ματιά και την πρώτη κουβέντα;

Αυτό το πρόβλημα – μαζί και πολλά άλλα – έρχεται να λύσει η σελίδα γνωριμίας στο ίντερνετ. Πίσω από την ασφάλεια της απόστασης που προσφέρει το διαδίκτυο, η γυναίκα μπορεί να στήσει μια σειρά από φίλτρα και τεστ με τα οποία θα καταλάβει πολλά για αυτόν που της μιλάει. Και θα καταλάβει ίσως καλύτερα αν αυτός ο κάποιος είναι όντως αυτό που αναζητά. Μέσω του σάιτ γνωριμιών θα μπορέσει να μάθει πράγματα για το χαρακτήρα του, το ιστορικό του, τις ασχολίες και τα ενδιαφέροντά του. Ή ακόμα και για την εξωτερική του εμφάνιση μιας και οι πλέον σύγχρονες σελίδες γνωριμιών προσφέρουν τη δυνατότητα chat ή video chat μεταξύ των ανθρώπων που γνωρίζονται μέσω αυτών. Προσοχή όμως…μην το παρακάνετε! Ανεξαρτήτως φύλου και σελίδας την οποία επισκέπτεστε, η υπερβολική ανάλυση του άλλου πριν προχωρήσετε στο ψητό μπορεί να κουράσει. Είναι άλλωστε κοινό σύμπτωμα στις μέρες μας να σκεφτόμαστε πολύ πριν διαλέξουμε ή πριν κάνουμε κάτι. Γιαυτό λοιπόν, λιγότερα λόγια και chatting, περισσότερα κανονικά ραντεβού και – γιατί όχι – σεξ. 

Λίγη αυτο-επιβεβαίωση δεν έβλαψε κανέναν

Σε ποιον δεν αρέσει να αρέσει; Και σε ποιον δεν αρέσει ακόμα περισσότερο να αρέσει πολύ και σε πολλούς; Οι σελίδες γνωριμίας, μέσω του τρόπου που είναι στημένες, δίνουν την ευκαιρία σε μια γυναίκα να πάρει πολλά likes σε ελάχιστη ώρα, όταν για να το κάνει αυτό χωρίς την εφαρμογή θα πρέπει να ντυθεί, να ετοιμαστεί και να βγει έξω. Όπου και πάλι οι πιθανότητες δεν θα είναι πάντα τόσο καλές και τα like περιορισμένα στον αριθμό των ανδρών σε ένα χώρο. 

Ζούμε άλλωστε στην εποχή που το να πάρει κανείς likes και θετικά σχόλια είναι το χρυσό δισκοπότηρο για το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου. Και με το γρήγορο swipe στις σελίδες γνωριμιών τα πράγμα επιταχύνεται δραματικά. Τόσο που μπορεί να κοιμηθείτε το βράδυ με 0 likes και να ξυπνήσετε το πρωί με 100. Ναι, μιλάμε για τέτοια νούμερα!!! Αν λοιπόν νιώθετε πως είναι καιρός να πάρετε μια ένεση αυτοπεποίθησης, μη χάνετε καιρό! Βάλτε τα καλά σας, τραβήξτε μερικές καλές φωτογραφίες, ξοδέψτε 5 λεπτά για να φτιάξετε ένα αξιοπρεπές προφίλ και ανεβάστε το στην αγαπημένη σας σελίδα ή εφαρμογή γνωριμιών. Οι «γύπες» δεν θα αργήσουν να σιμώσουν…

Δίχτυα παντού

Αν είστε γυναίκα θα σας καλέσουμε να προσπαθήσετε να υπολογίσετε πόσο καλές είναι οι πιθανότητες σας να βρείτε κάτι αξιόλογο από το άλλο φύλο όταν βγαίνετε με τις φίλες σας με σκοπό να γνωρίσετε κόσμο; Τα μαθηματικά δυστυχώς δεν είναι με το μέρος σας. Και αυτό γιατί σε κάθε σας έξοδο τα άτομα που γνωρίζετε είναι περιορισμένα. Ακόμα και αν είστε ο πιο ανοιχτός και κοινωνικός χαρακτήρας στον κόσμο. Ακόμα και αν είστε κουκλάρα. Ένας συγκεκριμένος μόνο αριθμός ανθρώπων θα βρεθεί στο ίδιο μέρος με εσάς και πόσο μάλλον θα τύχει να μιλήσει και να γνωριστεί μαζί σας. 

Τα πράγματα στις σελίδες γνωριμιών είναι σαφώς διαφορετικά. Είναι σα να βρίσκεστε σε ένα μεγάλο πάρτυ ή μπαρ, το οποίο επισκέπτονται κάθε μέρα εκατομμύρια άνθρωποι, από όλες τις περιοχές που μπορείτε να φανταστείτε, με πολλά διαφορετικά ερεθίσματα και προτιμήσεις. Και το κυριότερο; Έχουν και αυτοί τον ίδιο σκοπό με εσάς. Έχουν μπει μέσα για να γνωρίσουν και γιατί όχι, να προχωρήσουν παραπέρα. Οι γυναίκες, οι οποίες θέλουν στις περισσότερες περιπτώσεις να παίζουν εκ του ασφαλούς, πάνε σε αυτές τις σελίδες γιατί ξέρουν πως μέσω αυτών οι πιθανότητες να γνωρίσουν κάποιον στα γούστα τους αυξάνονται. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον επειδή είναι μεγαλύτερο το target group (όταν έχει να κάνεις με χιλιάδες άλλους που ψάχνουν 24/7 ότι και εσύ) αλλά και γιατί όσοι μπαίνουν στα σάιτ αυτά έχουν ένα και μόνο σκοπό: να γνωρίσουν κόσμο! 

Κάτι για όλα τα γούστα

Είστε γυναίκα και σας αρέσουν οι άνδρες; Κανένα πρόβλημα! Είστε γυναίκα και σας αρέσουν τα «ψαλίδια»; Και πάλι κανένα πρόβλημα! Μήπως είστε από αυτές που ψάχνουν για παρέα περισσότερους από έναν άνδρες ή γυναίκες; Και εδώ δεν θα τα χαλάσουμε. Οι σελίδες γνωριμίας σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εστιάσετε στην κατηγορία που σας ενδιαφέρει, χωρίς να χάνετε περιττό χρόνο ερευνώντας ανθρώπους που πολύ δύσκολα θα είναι του γούστου σας. 

Ο βαθμός εξειδίκευσης είναι τόσο μεγάλος που πλέον οι προγραμματιστές και όσοι βρίσκονται πίσω από τις σελίδες γνωριμιών έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν ειδικά σάιτ για συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων. Έτσι για παράδειγμα θα πρέπει να επισκεφτείτε ειδικές σελίδες αν ψάχνετε για σύντροφο από ορισμένη θρησκεία ή εθνική ομάδα (πχ το JSwipe για να γνωρίσετε όσους έχουν ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό, το Kama για να γνωρίσετε Ινδούς, το Soul Swipe για να γνωρίσετε άτομα σκούρου χρώματος κλπ). Ή αν ψάχνετε άτομα με συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό (πχ Gaydar, Grindr για εύρεση ατόμου με τάσεις γνωριμίας με άτομα του ίδιου φύλου). Ή ακόμα αν θέλετε να βρείτε συντρόφους που τους αρέσουν τα τριολέ (3nder, 3somer κλπ). Το σίγουρο είναι πως οι σελίδες γνωριμίας τις περισσότερες φορές θα σας σώσουν χρόνο μιας και το φιλτράρισμα των υποψηφίων γίνεται άμεσα και από την άνεση του καναπέ σας. Μπορείτε με αυτό τον τρόπο να εξετάζετε κάθε φορά πολύ περισσότερους πιθανούς παρτενέρ, από μία ευρεία γκάμα ώστε να βελτιώνετε τις ελπίδες σας για κάτι καλύτερο. 

Και αν θέλει μόνο σεξ; 

Ακόμα και αυτό είναι στο χέρι σας. Στην πιάτσα «κυκλοφορεί» το ποια σελίδα είναι για αυτούς που θέλουν να πάνε κατευθείαν στο κρεβάτι ή για αυτούς που θέλουν να το πάνε πιο σιγά. Όχι πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Φυσικά είναι και αυτές μέσα στο παιχνίδι. Αλλά σε γενικές γραμμές, όσο ψάχνεστε σε κάποια από τις πολλές σελίδες τόσο καλύτερα θα καταλαβαίνετε σε τι κοινό απευθύνεστε. Το σίγουρο είναι πως αν δεν υπάρχει διάθεση για σεξ, σε μια τέτοια σελίδα κανείς δε θα σας πιέσει. Και αν συναντήσετε κάποιον που επιμένει και σας κουράζει να το κάνετε μαζί του, στείλτε τον άφοβα να εξερευνήσει μια σελίδα πορνό και να βρει στα χιλιάδες βίντεο εκεί μέσα προς ανακούφιση του. 

Ανωνυμία

Και αν παλιότερα κάθε φορά που δημιουργούσατε ένα προφίλ σε τέτοια σελίδα ο κόσμος το είχε τούμπανο και σεις κρυφό καμάρι, πλέον κανείς δε φαίνεται να ενδιαφέρεται ή να κατακρίνει. Γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι έχουν ένα τουλάχιστον τέτοιο προφίλ. Έστω και αν είναι σε κάποιο σάιτ που προωθεί τις γνωριμίες και όχι το σεξ.

Υπάρχουν όμως ακόμα γυναίκες (αλλά και άνδρες) που ξέρουν πως μέσα από μια τέτοια σελίδα θα μπορούν να διατηρήσουν μια σχετική ανωνυμία. Είναι τόσα πολλά τα σάιτ και οι εφαρμογές και τόσες χιλιάδες κόσμου σε αυτά που υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να αποκαλυφθεί αυτό το προφίλ σας στους φίλους σας και τους γνωστούς. Όχι φυσικά πως το να μπαίνει κάποιος σε τέτοια σελίδες είναι κακό. Αλλά παρόλα αυτά πρέπει να σεβαστούμε την επιθυμία κάποιων να μην φανερώνουν πολλά πράγματα για την ερωτική τους ζωή. 

Happy Ending

Αν και δεν είμαστε σίγουροι πως οι σελίδες γνωριμιών χτίστηκαν γι’αυτό το σκοπό, φαίνεται πως οι περιπτώσεις σοβαρών ερωτικών σχέσεων που προέκυψαν μέσα από το ίντερνετ αυξάνονται συνέχεια. Ειδικά αν έχετε φίλους σε κάποια από τις μεγαλουπόλεις του κόσμου (Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι), όπου οι ρυθμοί ζωής είναι φρενήρεις, ρωτήστε τους πόσους φίλους έχουν που το πήγαν σοβαρά ή ακόμα και παντρεύτηκαν μέσα από τέτοια σελίδα.

Και είναι λογικό. Αν κατοικείτε σε μεγάλη πόλη, με πολύ κόσμο που συνωστίζεται στα μπαρ και στις δημόσιες συγκεντρώσεις, αναπόφευκτα ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να γίνουν σωστά οι γνωριμίες. Και καθώς αρκετές γυναίκες νιώθουν πως θέλουν κάτι σοβαρό στη ζωή τους, η προοπτική ενός συντρόφου που δεν είναι έρωτας με την πρώτη ματιά, δε φαίνεται πάντα κακή. Άλλωστε η ζωή δεν αντιγράφει πάντα τις ταινίες και τα βιβλία. Ο ιδανικός άνδρας πλέον δεν είναι απαραίτητα αυτός που θα κάνει τα σαγόνια να πέσουν στο πάτωμα στο πρώτο ραντεβού. Αλλά αυτός που θα κάνει chat στο ίντερνετ με σύστημα και υπομονή για καιρό, θα χτίσει εμπιστοσύνη και προσδοκία και που όταν οι συνθήκες θα έχουν ωριμάσει θα περάσει στο επόμενο βήμα. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.