Υπάρχουν γυναίκες που αγαπούν το κομμωτήριο κι άλλες που πραγματικά το απεχθάνονται. Όπως κι αν έχει πριν πας κομμωτήριο υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις φροντίσει από πριν.

Ορισμένες φορές τα «βάζουμε» με το κομμωτήριο που δεν μας κούρεψε τα μαλλιά όπως θα θέλαμε ή που δεν μας τα έβαψε στην απόχρωση που θέλαμε ή που απλώς άργησε υπερβολικά να μας κάνει αυτό που ζητήσαμε.

Μήπως, όμως, κάπου φταίμε κι εμείς; Πριν πας κομμωτήριο είναι σημαντικό να έχεις ακολουθήσει ορισμένους άγραφους κανόνες για να έχεις μια καλύτερη εμπειρία τόσο εσύ, όσο και ο κομμωτής σου.

Όσα πρέπει να θυμάσαι πριν πας κομμωτήριο

Αφαίρεσε όλα τα προϊόντα

Δεν αποτελεί ποτέ καλή ιδέα να πας στο κομμωτήριο με προϊόντα styling στα μαλλιά σου. Δηλαδή, εκείνη την ημέρα που έχεις ραντεβού, είτε για κούρεμα είτε για βαφή, μην βάζεις ένα κιλό λακ στα μαλλιά. Βασικά μη βάζεις καθόλου λακ!

Με τα προϊόντα πάνω στα μαλλιά δυσκολεύεις το έργο του κομμωτή και γι΄αυτό θα ήταν καλύτερο να το αποφύγεις.

πριν πας κομμωτήριο

Μίλα με εικόνες!

Επειδή ο κομμωτής δεν είναι στο μυαλό σου και δεν μπορεί πάντα να αντιληφθεί το κούρεμα που θέλεις ή την απόχρωση στα μαλλιά σου, καλό θα ήταν να μιλήσεις με εικόνες.

Όσο κι αν το περιγράφεις καλά.. μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και γι΄αυτό θα πρέπει να δείξεις στον κομμωτή σου τι θέλεις και τι δεν θέλεις στα μαλλιά σου.

Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο κοντά σε αυτό που περιμένεις, δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις και απρόοπτα και δεν θα απογοητευτείς.

Να είσαι καθαρή!

πριν πας κομμωτήριο

Και ο τρίτος άγραφος κανόνες είναι να μην πας στο κομμωτήριο έχοντας μια εβδομάδα να πλύνεις τα μαλλιά σου! Φρόντισε να είσαι καθαρή και περιποιημένη και τα μαλλιά σου αν δεν είναι φρεσκολουσμένα, να είναι τουλάχιστον καθαρά!

Αν για παράδειγμα θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου, τότε το χρώμα μπορεί να απλωθεί καλύτερα και να βγει καλύτερο αν τα μαλλιά σου είναι πλυμένα μέχρι και δύο ημερών. Το να έχεις πλύνει τα μαλλιά σου δύο μέρες πριν είναι ΟΚ αλλά όχι παραπάνω.

Αν τα μαλλιά σου είναι λαδωμένα που ακόμη κι εσύ δεν θέλεις να τα ακουμπάς, τότε σκέψου πόσο δύσκολη κάνεις και τη ζωή του κομμωτή. Μπορεί να μην είσαι υποχρεωμένη να το κάνεις, αλλά όπως είπαμε υπάρχουν και ορισμένοι άγραφοι κανόνες που καλό είναι να ακολουθούμε…

Photos: Pexels
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.